Știai că există protecție inteligentă pentru geamuri?
Descoperă cum foliile de securizare Hanita pot face diferența în siguranța locuinței sau afacerii tale.Folia de securizare este un produs excepţional, extrem de util, care oferă două beneficii majore pentru siguranţă şi sănătate, cu o investiţie minimă:
- împiedică împrăștierea cioburilor în cazul spargerii sticlei
- asigură protecție împotriva radiațiilor UV de până la 99%.
Pot fi utilizate pentru securizarea geamului de acasă, din clădiri de birouri, grădiniţe, şcoli sau centre comerciale.
Foliile de securizare pentru geam sunt un produs relativ nou pe piaţa din România, însă uzual în ţările în care lucrurile nu sunt luate à la légère, iar siguranţa personală este preţuită. Cu costuri reduse şi beneficii importante pentru siguranţă şi sănătate, folia de securizare a geamurilor este un produs indispensabil în spaţiile unde predomină ușile și pereții din sticlă.
Geamurile se pot sparge cu uşurinţă în urma unor loviri ori ciocniri accidentale sau în urma intemperiilor. Spargerea geamului poate cauza rani și pagube materiale, acest risc fiind mult redus dacă pe geam se aplică o folie de securizare.
În continuare, îţi vom explica ce sunt mai precis aceste folii, cum se aplica, cum se pot clasifica, care este diferenţa între foliile de securizare şi foliile antiefracţie, care sunt beneficiile lor şi unde sunt utile.
Ce sunt foliile de securizare
Foliile de securizare sunt folii autoadezive rezistente la impact.
Acestea se aplică atât pe geamurile de la ferestre, cât şi pe alte suprafeţe din sticlă: mobilier, pereţi despărţitori, uşi, vitrine.
Rolul lor în cazul în care geamul se sparge, este să menţină cioburile lipite de stratul adeziv, împiedicând astfel rănirea persoanelor sau a animalelor.
Ca beneficiu suplimentar, oferă totodată protecție împotriva razelor UV.
Din ce sunt realizate?
Foliile de securizare Hanita și Bruxsafol, pe care le comercializăm noi, sunt realizate din poliester, ceea ce înseamnă că le conferă geamurilor proprietăţi similare sticlei laminate, şi, prin urmare, o foarte bună rezistenţă la spargere.
Pentru cititorii noştri cu înclinaţii tehnice, iată structura completă a materialului din care sunt confecţionate foliile de securizare:
- Film transparent din poliester (unul sau două straturi, în funcţie de tipul foliei)
- Strat rezistent la zgâriere (hard coat)
- Adeziv acrilic pe bază de solvent, de tip Pressure Sensitive (se activează numai sub presiune, în contact cu apa și are factor de absorbție UV)
- Suport siliconic pe partea posterioară (liner), cu rol de protecție a foliei atât în timpul manipulării cât și pe parcursul depozitării
Cum se aplică pe geam?
Foliile de securizare se aplică doar pe fâșia de sticlă din partea de interior a geamului. Este obligatoriu să fie aplicate pe toată suprafața geamului (inclusiv sub chedere și sub baghetele de susținere). De aceea, recomandăm ca baghetele de susținere a geamului să se dea jos înainte de aplicare.
Pot fi aplicate atât pe geamurile vechi, care au o singură fâșie de sticlă, cât și pe geamurile fabricate printr-o tehnologie mai nouă (termopan), care pot avea două sau chiar trei fâșii de sticlă.
Resurse suplimentare
• Avantajele utilizării foliilor de securizare
• Instrucțiuni de aplicare
Clasificarea foliilor de securizare
Foliile de securizare pot fi transparente sau argintii, cu efect de oglindă şi protecție solară. Foliile transparente au în componenţa lor un singur strat de film transparent de poliester, în vreme ce foliile cu efect de oglindă au două, dintre care unul are depunere metalică prin sputerizare cu aluminiu. Datorită efectului de oglindă, cele din urmă oferă şi protecție solară, dar şi un plus de intimitate spaţiilor.
Aici poţi vedea gama noastră de folii de securizare, din care poţi alege folia potrivită pentru nevoile tale. Nu stii ce tip de folie să alegi? Te ajutăm noi! Sună acum la 0736 805 478 şi îți oferim CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!
Diferenţa dintre foliile de securizare şi cele antiefracţie

Ambele tipuri de folie împiedică împrăștierea cioburilor în cazul spargerii sticlei.
Principala diferenţă dintre cele două tipuri de folie o reprezintă faptul că foliile antiefracție împiedică pătrunderea în interior a persoanelor sau obiectelor nedorite.
Foliile antiefracție au certificări internaționale, fapt ce le recomandă pentru aplicații în bănci, casierii, case de schimb valutar, dar şi centre comerciale sau locuințe.
Foliile de securizare au grosimi cuprinse între 4 mil* şi 7 mil grosime. Foliile antiefracţie, în schimb, au grosimi cuprinse între 8 şi 12 mil.
* 1 mil, unitatea de masura a grosimii foliilor, este echivalentul a 25 microni, 1 micron fiind a mia parte dintr-un milimetru.
Ce este important de înţeles şi de reţinut este că foliile de securizare nu se folosesc împotriva efracției și nu înlocuiesc foliile antiefracție, ele doar reduc riscul rănirilor cu cioburile cauzate de spargerea unui geam și măresc rezistența sticlei în caz de spargere accidentală.
Pe lângă foliile de securizare şi cele antiefracţie, există pe piaţă şi o a treia categorie, cea a foliilor de protecţie solară. Despre beneficiile lor am scris pe larg aici. Cu toate că şi foliile de protecţie solară au proprietăţi de securizare a geamului, acestea nu pot înlocui foliile de securizare, capacitatea de a reţine cioburile în folie fiind limitată.
Care sunt beneficiile* foliilor de securizare
- Geamul devine mai rezistent și mai greu de spart
- Împiedică împrăștierea cioburilor în cazul spargerii sticlei
- Scad riscul de rănire în caz de spargere a geamului
- Asigură protecție împotriva radiațiilor UV de până la 99%, împiedicând decolorarea mobilierului, draperiilor, hainelor sau a altor obiecte expuse și protejează persoanele de razele ultraviolete nocive pentru piele
- Se pot aplica pe orice tip de geam
- Nu distorsionează imaginile / produsele
- Nu blochează vizibilitatea, datorită gradului ridicat de transparență
- Au o garanție de până la 12 ani
Unde sunt utile foliile de securizare
Sunt utile atât pentru instituții financiare, clădiri de birouri, grădinițe, școli, centre comerciale, dar și în spațiile rezidențiale pentru a preveni eventualele accidente neplăcute.
În concluzie, beneficiile foliilor de securizare pentru geamuri sunt extrem de importante pentru siguranţa şi sănătatea noastră. Foliile de securitate de calitate superioara au, în cazul unei întreţineri corecte, o durată de viaţă de până la 15 ani.
Până la 15 ani în care eşti ferit de grija accidentelor nefericite care se pot produce în urma spargerii geamurilor! Iata ceea ce numim o investiţia iniţială mai mult decât înţeleaptă!
Alege protecția inteligenta. Alege siguranța!